10 vegetarische hapjes gebaseerd op de Portugese keuken

10 vegetarische hapjes gebaseerd op de Portugese keuken

Vegetarische hapjes ter ere van de week zonder vlees

De week zonder vlees is aangebroken. Doe jij hieraan mee? Als ik mezelf vergelijk met enkele jaren geleden eet ik nu héél wat minder vlees. Soms eet ik een week lang vegetarisch, of zelfs veganistisch zonder hier bewust bij stil te staan. Ter ere van deze week én geïnspireerd door mijn afgelopen vakantie in Portugal, wil ik graag mijn 10 favoriete vegetarische hapjes of petiscos met een Portugese achtergrond met je delen.

Portugese hapjes of petiscos

Vorige week ben ik teruggekomen van twee weken vakantie Portugal. We zijn hier naartoe gegaan voor twee héle leuke redenen. Allereerst om onze handtekening onder het koopcontract van ons eigen huisje daar te zetten, en ten tweede om een heel leuk feestje mee te pikken! Ieder jaar is er namelijk een katholiek feest in het dorp waar mijn moeder is geboren. In de jaren is dit feest uitgegroeid tot zoveel meer dan alleen processies en optochten. Er worden heuse vuurwerkshows gehouden, veilingen op straat, kelders worden omgetover tot grote eetzalen, er treden iedere avond bekende artiesten op, daarna kun je lekker doordansen met dj’s tot in de vroege uurtjes en iedereen heeft gedurende de 5 dagen dat het feest duurt, hun deuren open en hun tafels vol staan met lekkere hapjes oftewel “petiscos”. Iedereen is welkom en voordat je door hebt van wie het huis is waar je in staat, krijg je al een glas wijn in je handen gedrukt en wordt er verteld wat er zoal te eten valt. Een inpressie kun je trouwens krijgen via de uitgelichte story op de Instagram van Saudalicious.

Al dat eten bestaat voor een heel groot deel uit vlees. Vlees, vis en kaas in alle soorten en maten. De Portugezen in het midden van het land zijn er gek op. Alles is zó lekker en moeilijk af te slaan. Ik heb me nog erg ingehouden dit keer, maar toch denk ik dat ik maanden niet zoveel vlees heb gegeten als dat ik in de afgelopen twee weken in Portugal gedaan heb.

Mijn 10 favoriete vegetarische hapjes

Niet alleen in Portugal, maar ook in ons land zie je vaak vlees of vis terugkomen in de borrelhapjes. Terwijl er zoveel lekkers is te bedenken zonder vlees! Zoek jij juist inspiratie voor vegetarische hapjes? Ik heb mijn favoriete hapjes op een rijtje gezet voor je. Ze zijn allemaal geïnspireerd op de Portugese keuken, in een vegetarisch of veganistisch jasje!

Welke ga jij maken voor bij de borrel?

Ik ben heel benieuwd wat je ervan vind! Laat het me weten door dit te delen op Facebook of Instagram en @saudalicious of @saudalicious te taggen in de posts!

5 Replies to “10 vegetarische hapjes gebaseerd op de Portugese keuken”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire berichten

De lekkerste Portugese recepten op een rij
Boerenkool soep | Een vegetarische "Caldo verde"
Shakshuka op z'n Portugees: Tomatada
Zelf gezonde chocopasta maken zonder suiker

Op vakantie naar Portugal?Booking.com