Bomboca Arnhem – Portugees genieten

Bomboca Arnhem – Portugees genieten

Tijdens het scrollen op instagram stuitte ik op de pagina van Bomboca Arnhem. De naam viel me natuurlijk al gelijk op en betekent iets van “goede mond”, maar is volgens mij ook het Portugese woord voor “negerzoen” of bonbon. Hoe dan ook, het klonk Portugees en trok mijn aandacht. Ik kwam heerlijke foto’s van onder andere pasteís de nata tegen en leuke sfeerfoto’s van het tentje zelf. Dat maakte mij nieuwsgierig en zo kwam ik in contact met Judtih. Samen met haar parnter João heeft zij deze leuke hotspot aan de Rand van het centrum van Arnhem, in het Spijkerkwartier, opgericht.

Bomboca Arnhem | sfeer en inrichting

Bomboca is gevestigd in een prachtig hoekpand aan het musispark in Arnhem. Een hele korte wandeling door dat park vanuit het centrum leidt je hier naartoe. De buitenkant nodigt eigenlijk al gelijk uit om even te gaan kijken. Ze hebben een klein buitenterras, waar gelukkig nog net plaats was voor mij en mijn vriend. Binnen is het knus. Er staan wat kleine tafeltjes met stoeltjes en een grotere tafel. Aan de muur hangen schilderijtjes van Huub Kistemaker. Op de bar stonden de lekkerste cakes en koekjes, die onbewust al een plekje in onze maag geserveerd hadden voordat we überhaupt wisten wat we zouden gaan lunchen. Één daarvan was de “pijnboompittentaart“, die ik ook al op instagram had gespot en die er in het echt nog lekkerder uit zag! Deze hebben we uiteraard ook geproefd, maar later meer daarover!

Wij namen plaats in het zonnetje op het wat kleine, maar prima terras. Het terras ligt aan het park wat een mooi uitzicht geeft. Jammer is wel dat er een redelijk drukke straat tussen loopt, maar ik vind dit niet erg hinderlijk.

Naast ons zat een groep jongens met wat Super Bock biertjes Portugees te praten. Toen we onze petisco schotel hadden was het compleet en leek het even alsof we echt in Portugal waren. We raakten later ook aan de praat met hen over Portugal en Nederland en hebben ons een uur of twee prima vermaakt bij Bomboca!

Oh en een heel leuk feitje; ze hebben een groot deel van hun servies bij lá e cá vandaan! Wat is de wereld soms toch klein!

Portugese gastvrijheid

We werden geholpen door een aardige dame en door de eigenaresse van Bomboca, Judith zelf. Beide in voor een praatje en heel vriendelijk. In het begin moesten we wel even lang wachten voor we onze bestelling voor de lunch konden doorgeven, maar gelukkig zaten we er goed en hadden we al wel wat te drinken. Verder zijn we prima geholpen! We gaven aan graag verschillende dingen van de kaart te willen proeven en zo kwam Judith met het idee om een soort “petisco” schotel ons te serveren. Wij lieten ons maar al te graag verrassen. Heel fijn dus, dat ze zo meedenken!

voorkant bomboca arnhem

Bomboca | het eten en de menukaart

De petisco schotel die we kregen was heerlijk en bestond uit bijna alle petiscos van de menukaart:

bomboca arnhem petiscos zijkant

Ook dol op petiscos, oftewel kleine hapjes? Eerder schreef ik een artikel met een heerlijke verzameling vegetarische Portugese hapjes!

We kregen hier voor stuk heerlijke petiscos waar we echt van hebben genoten! De kabeljauw pasteitjes waren heel goed, lekker zacht en absoluut niet droog. Het was een flink gevulde schaal, die er zó lekker uit zag dat de jongens naast ons deze ook wilden bestellen, terwijl hij dus niet op de kaart stond. Mocht er bij jouw bezoek bij Bomboca wel een schaal met verschillende petiscos op de kaart staan, dan heb je dat dus misschien wel aan ons te danken ;).

Ook al hadden we al heerlijk genoten van deze hapjes, waren we ondertussen toch heel nieuwsgierig geworden naar de pijnboompittentaart en hun versie van de salame de chocolate. De pastéis de nata hebben we ondertussen al vaak gegeten, dat we die maar een keer oversloegen. De salame de chocolate was precies zoals ik deze uit Portugal ken. Erg lekker! Maar die pijnboompittentaart overtrof dit even zeg! Een soort boterkoekidee, met zoete gekarameliseerde pijnboompitjes. Heerlijk!

Naast mijn gezondere versies van de pastel de nata en salame de chocolate, heb ik dus een nieuwe uitdaging; een iets gezondere variant bedenken en maken op deze heerlijke tarte de pinhões!

Als afsluiter namen we nog een lekker vers gemaakt broodje met chouriço mee. Ook deze was meer dan goedgekeurd!

pao chourico van bomboca

Verder kan je bij Bomboca ook terecht voor heerlijke Portugese wijntjes (ik miste alleen de vinho verde!), Portugees bier, lekkere broodjes en ook serveren ze heerlijke ontbijtjes.

De jongens die naast ons zaten kennen de eigenaren en vertelden ons dat João elke ochtend vroeg opstaat om alle lekkernijen vers te bereiden. Hoe leuk!

Prijs/kwalitiet

Ik vind de prijs/kwaliteit verhouding bij Bomboca elemaal prima. Voor een broodje betaal je gemiddeld 6 euro en voor 20 euro kun je met twee man heel lekker gevarieerd lunchen of ontbijten! De menukaart kun je bekijken op hun facebookpagina.

Bomboca Arnhem: een aanrader?

We hebben heerlijk genoten bij Bomboca in Arnhem. Heel leuk om bekende en minder bekende Portugese gerechtjes op de menukaart terug te zien. De sfeer in deze Portugese Anrhemse koffiebar is goed, het eten is heerlijk en de medewerkers vriendelijk en open. Jammer dat ze geen diner serveren, maar de ontbijt en lunch mogelijkheden zijn helemaal top wat mij betreft!

Als je binnenkort naar Bomboca gaat, raad ik absoluut aan om de pijnboompittentaart en de kabeljauwpasteitjes te proberen!

Ik zeg; Arnhem heeft er een mooie Portugese hotspot bij! Ben jij er al geweest?

Vind je dit artikel leuk, ben je al eens bij Bomboca Arnhem geweest en/of vind je dat anderen dit ook moeten weten? Delen = lief!

*Dit artikel betreft een samenwerking

2 Replies to “Bomboca Arnhem – Portugees genieten”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire berichten

Op vakantie naar Portugal?Booking.com