spelt naanbrood met kaas- knoflook- walnootvulling

spelt naanbrood met kaas- knoflook- walnootvulling

Natuurlijk eet ik niet alleen maar Portugees. Ik hou ervan om steeds weer nieuwe keukens te ontdekken en vind het ook heel leuk om zelf in bezig te zijn met het bereiden van nog onbekende gerechten. De afgelopen tijd heb ik een enorme zwak ontwikkeld voor de Midden-Oosterse keuken. De kruiden, de dipjes, de zoetigheden, de kleuren, de geuren en natuurlijk… het brood! En dan heb ik het vooral over naanbrood.

Wist je trouwens dat er in de Portugese keuken vaak ook invloeden terug te vinden zijn van de Midden-Oosterse keuken? Ze gebruiken bijvoorbeeld meer kaneel en komijn dan andere mediterraanse landen en eten ook meer curry’s! Deze curry  met mijn eigen twist is een mooi voorbeeld waarin deze twee geweldige keukens samenkomen!

Ik eet eigenlijk zelden brood, omdat ik gewoonweg niet zo dol ben op onze “bammetjes”, met uitzondering van een goeie tosti op z’n tijd! Maar écht goed brood kan ik dan weer wel waarderen, al helemaal als het goed op smaak is gebracht met kruiden of als je er een lekkere dip bij serveert.

Deze maand doe ik voor de eerste keer mee met de “foodblog swap”. Dit is een super leuk initiatief waarbij foodbloggers een andere foodblogger krijgt toegewezen waar je een receptje van mag uitzoeken. Hier mag je dan je eigen draai aangeven voor een nieuw receptje. Zo kom je dus weer leuke nieuwe foodblogs tegen en zet je elkaar even in de spotlights. Geniaal toch? Ik schreef me daarom ook gelijk in toen ik erover las!

Ik mocht een receptje kiezen van myhappykitchen.nl, wat absoluut geen straf was! Een hoop leuke recepten om uit te kiezen, en met mijn eigen “concept” van Saudalicious in mijn achterhoofd heb ik me met veel plezier laten meenemen in haar blog. Tot ik daar het recept om zelf naanbroodjes te bakken tegenkwam. Ik had al vaker gelezen dat dit best simpel is, maar gek genoeg heb ik me er nog nooit aan gewaagd. Dit was dus een mooie gelegenheid.

Anne-Marie van myhappykitchen.nl maakt ze met zelfrijzend bakmeel. Om ze iets gezonder te maken heb ik gekozen voor speltmeel en voor de mediterraanse touch heb ik ze gevuld met een heerlijk mengsel van Portugese kaas, knoflook en walnoten en heb ik er een dipje bij gegeten. Wauw, wat was dat lekker! Deze ga ik zéker vaker maken!

naanbrood gevuld met knoflook kaas en walnoten

Voor 4 naanbroodjes heb je nodig:

Voor de gevulde broodjes:

Voor de vulling:

Voor het pikante yoghurtsausje

  • 5 el yoghurt
  • kneepje citroensap
  • piripiri poeder of fijngesneden Spaanse peper (net hoe pittig jij het wil!)
  • eventueel wat gehakte walnoten ter garnering

Bereiding

Schep de droge ingrediënten voor de broodjes in een kom en meng door elkaar. Voeg de yoghurt toe en kneed tot een soepel deeg. Verdeel het deeg in 4 gelijke stukken en laat het even rusten.

Maak nu de vulling door de ingrediënten door elkaar te roeren.

Halveer de 4 bolletjes opnieuw (dan heb je er dus 8) en rol ze per 2 plat uit op je werkblad of een velletje bakpapier m.b.v. een deegroller (tip van my happy kitchen: gebruik een stuk folie tussen de deegroller en het deeg!)

Rol ze zo plat mogelijk in ongeveer dezelfde vorm. Schep nu 1/4 van het kruiden-kaas mengsel op één van de twee en leg het andere deeg hier bovenop. Vouw de randen om en wrijf ze dicht zodat de vulling er niet uit kan lopen. Doe dit ook met de overige 6 bolletjes zodat je uiteindelijk 4 gevulde broodjes hebt.

Zet je grillpan op het vuur en laat deze goed heet worden. Bestrijk de broodjes aan beide zijden in met wat olijfolie en bak 2 minuten per kant zodat er mooie bruine streepjes ontstaan.

Maak het sausje door de ingrediënten te mengen.

Bom Apetite!

Vind je dit artikel leuk? Delen = lief!

Heb jij een recept van mijn blog of social media geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook op Instagram en #saudalicious of @Saudalicious.sabine te taggen!

9 Replies to “spelt naanbrood met kaas- knoflook- walnootvulling”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire berichten

Portugese recepten: De lekkerste op een rij
Gezonde chocopasta maken zonder suiker (vegan)
Portugese Broodsoep met koriander | Sopa Alentejana
Met de auto naar Portugal tijdens corona?

Op vakantie naar Portugal?Booking.com