snelle bramen-port cheesecake

snelle bramen-port cheesecake

Ik drink eigenlijk zelden nog alcohol, maar voor een lekker Portje met goed gezelschap maak ik geregeld een uitzondering. De smaak is heerlijk vol en zoet en laat zich, afhankelijk van de soort, heel goed combineren met fruit of chocola of een lekker kaasplankje. Ook wordt het veel gebruikt om mee te koken zoals in sauzen. Probeer bijvoorbeeld deze heerlijke champginons, gebakken in Port! Genieten!

Met deze snelle cheesecake heb je je dessertwijn en toetje in één! Natuurlijk ook een goede reden om dubbel van Port te genieten door alsnog een glaasje erbij te schenken 😉 De Belgian dark chocolate granola van Naturally Granola is de perfecte “bodem” van deze cheesecake want chocola en port is een gouden combi!

Voor twee port / bramen cheesecake glaasjes heb je nodig:

  • 60 g granola Belgian dark chocolate van Naturally Granola (te bestellen met -5% met de code “saudalicious”)
  • 150 g soja yoghurt of magere kwark
  • 2 el Ruby Port
  • 1 el dadelstroop
  • 3 g agar agar
  • 100 g verse bramen
  • 1 tl cacao
  • 2 tl  chiazaad

cheesecake glas granola port

Bereiding

Prak de bramen met wat chiazaadjes en cacao (en eventueel wat zoetmiddel zoals honing) en zet in de koelkast om op te stijven.

Meng de yoghurt/kwark met de dadelstroop en de Port in een bakje. Verwarm de agar agar met een flinke scheut (+-70ml) water in een pannetje totdat het helemaal is opgelost (niet aan de kook brengen!) Giet dit bij je yoghurtmengsel en roer flink door met een spatel. Zet in de koelkast om op te laten stijven.

Na 10 minuten is het mengsel al wat opgestijfd. Roer het dan nog een keer goed door tot de klontjes zijn verdwenen. Verdeel de granola over leuke glaajes. Verdeel het opgestijfde yoghurt/port mengsel met een lepel over de granola. Zet het geheel nog even terug in de koelkast tot je het gaat opeten.

Vlak voordat je het gaat opeten verdeel je het bramenmengsel eroverheen en klaar is je snelle cheesecake in een glaasje!

Bom Apetite!

Vind je dit artikel leuk? Delen wordt op prijs gesteld!

Heb jij een recept van mijn blog of social media geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook op Instagram en #saudalicious of @saudalicious.sabine te taggen!

2 Replies to “snelle bramen-port cheesecake”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Close