Port Sangria – een gezondere en Portugese versie

Port Sangria – een gezondere en Portugese versie

Had ik al eens verteld dat Port mijn favoriete alcoholische drank is? Deze heerlijke Portugese drank inspireerde mij eerder ook om deze simpele cheesecake toetjes te maken. Port is alleen niet echt een drankje dat je lekker wegdrinkt op bijvoorbeeld een feestje of bij een gezellige borrel met vrienden. Dan denk ik toch eerder aan sangria, één van mijn andere favo alcoholische drankjes. Sangría zie je ook in Portugal steeds meer. Ik bestel zelden een alcoholisch drankje, maar tijdens onze laatste trip zag ik Port Sangria met o.a. kaneel op de kaart staan.

Port én kaneel; tja, dan heb je me! En hij was precies zoals verwacht, de állerlekkerste sangria die ik ooit op heb. Daarom deel ik jullie graag mijn skinny versie van dit heerlijke drankje zodat je je niet hoeft in te houden om een tweede of derde glas te pakken; want dat wordt heel lastig!

Door de warme kruiden een perfect origineel, feestelijk drankje voor de koudere maanden.

Wat heb je nodig voor een kan Port Sangria:

 • 1 l port
 • 500 ml crystal clear sparkling; cranberry
 • 2 sinaasappels uitgeperst
 • 1/2 limoen
 • 2 steranijsjes
 • 3 kaneelstokjes
 • 1 vanillestokje
 • 2 takjes verse rozemarijn

Bereiding

 • Giet de Port Sangria en de crystal clear in een glazen schenkkan.
 • Snijd schijfjes van een halve sinaasappel en voeg deze schijfjes samen met het sap van de overige anderhalve sinaasappels toe aan de kan.
 • Voeg tot slot alle overige kruiden en ingrediënten toe en zet de kan voor minimaal 2 uur (liefst een hele nacht) in de koelkast.
 • Schenk de smaakvolle Port Sangria tot slot in mooie grote wijnglazen, garneer met een sinaasappelschijfje en geniet! (natuurlijk nog altijd met mate 😉 )

port sangria

Bom Proveito!

Vind je dit artikel leuk? Delen wordt op prijs gesteld!

Heb jij een recept van mijn blog of social media geprobeerd? Ik ben heel benieuwd wat je ervan vond! Laat het me weten door te delen op Facebook of Instagram en #saudalicious of @saudalicious.sabine te taggen in de posts!

2 Replies to “Port Sangria – een gezondere en Portugese versie”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.