Over mij

Over mij

Over Sabine

Sinds ik me kan herinneren ben ik gefascineerd door gedrag; waarom doen mensen wat zij doen? Ik heb dit vertaald in mijn studiekeuze en mijn werk; psycholoog. Enkele jaren geleden, begon mijn interesse voor gezondheid in bredere zin te groeien. Ik ben me meer gaan verdiepen in voeding, ik ben meer gaan bewegen en sporten en kan hier dan ook eindeloos over praten. Het werk als psycholoog is super interessant en leuk, maar voor mij mentaal ook best wel zwaar. De vakanties (vaak in Portugal) waren de momenten dat ik echt voelde dat ik tot rust kwam en ik niet continu “gehaast” door het leven ging…

portugal saudalicious portugal saudalicious

Ik heb een speciale band met Portugal. Dit komt doordat mijn moeder Portugees is. Ik ben van jongs af aan veel in Portugal geweest, waaraan ik héle fijne herinneringen heb. Het voelt voor mij als thuiskomen. Ik heb dan ook geluk dat mijn vriend ook helemaal weg is van dit land. Samen gaan we er nog vaak naartoe om familie/vrienden te bezoeken en nieuwe plekken te ontdekken. Naast de lieve mensen, het mooie landschap en het heerlijke klimaat, genieten we ook van het goede eten en de lekkere producten die ze er hebben. De manier van leven die wij hebben als we in Portugal zijn, probeer ik zo goed mogelijk ook hier, in Nederland, met minder mooi weer, drukkere dagen en meer verplichtingen, vast te houden.

Ik zocht een manier om te ontspannen, en naast het sporten haalde ik ook steeds vaker ontspanning uit koken en kreeg ik plezier in het bedenken van nieuwe recepten. Dit geeft me nieuwe positieve energie!

portugal saudalicious portugal saudalicious

Ik hou van de Portugese keuken die ik zou beschrijven als puur, smaakvol, verrassend en veelzijdig. Door het koloniale verleden proef je ook vaak nog de Indiase smaken terug in de gerechten. Ondanks dat dit allemaal erg gezond klinkt, houden Portugezen ook erg van vlees, room en héél veel koolhydraten. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte balans tussen optimaal genieten en goed voor jezelf zorgen. Dit zie je terug in mijn recepten, maar eigenlijk probeer ik dit toe te passen in alles wat ik doe! Dat is dan ook wat ik probeer over te brengen via Saudalicious.

Over Saudalicious

Saudalicious staat voor; Saudável (Portugees voor gezond) Saudades (Een onvertaalbaar Portugees woord voor de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde) en Delicious (Engels voor heerlijk).

Saudalicous is een weerspiegeling van mijn zoektocht naar de balans tussen optimaal genieten en goed voor jezelf zorgen. Hierbij laat ik me graag inspireren door de Portugese keuken én door de fijne, rustige sfeer en manier van leven die ik ervaar als ik in Portugal ben.

Je vindt op Saudalicious heerlijke, gezonde recepten, vaak met invloeden uit de Portugese keuken wat betreft ingrediënten, smaken of bereidingswijzen. Sommige recepten zijn gebaseerd op authentieke gerechten waarbij ik heb geëxperimenteerd met nieuwe combinaties en gezonde(re) vervangers. Ook probeer ik je te inspireren op het gebied van leefstijl, travel en mentale gezondheid.

Bom proveito!

amiais de baixo portugal

Agradece a / met dank aan:

  • Marina D’Avo, mijn achternichtje uit Portugal. Zij is grafisch designer en heeft mij geholpen met het logo! Leuk weetje: De azulejos (dat zijn de steentjes met patroontjes die je in de vis ziet) komen van een foto die zij een keer tijdens haar bezoek in Lissabon had gemaakt. Benieuwd naar haar portfolio? Neem dan hier een kijkje!
  • Dennis Verweij, mijn vriend met wie ik met veel plezier mijn passies deel, wie het geduld opbrengt om te wachten met opeten van de gerechten totdat de foto is gemaakt en zich opoffert als proefkonijn!

Contactgegevens

  • Samenwerken? Kijk hiervoor op mijn samenwerken pagina.
  • Voor meer en bredere inspiratie voor gerechten, Portugal en/of lifestyle; volg Saudalicious ook op Facebook en Instagram!
  • E-mail: info@saudalicious.com

Populaire berichten

De lekkerste Portugese recepten op een rij
Gezonde chocopasta maken zonder suiker (vegan)
Portugese Broodsoep met koriander | Sopa Alentejana
Autovakantie Portugal 2018 - Met de auto naar Portugal

Op vakantie naar Portugal?Booking.com