Over mij

Over mij

Bem-vindo!

Leuk dat je mijn blog bezoekt! Ik ben Sabine Koopmans, 26 jaar en samenwonend met mijn vriend Dennis in Tiel. Ik vind het fijn om aandacht te hebben voor gezondheid en mijn eigen aandeel hierin. Dit zowel op het gebied van sporten en voeding, als op mentaal gebied. Ik vind het heel belangrijk af en toe stil te staan bij wat ik heb en te genieten van de kleine mooie momenten. Naast mijn werk als psycholoog ben ik veel bezig met sporten, nieuwe plekjes ontdekken zowel dichtbij als ver weg, en met het bedenken en maken van gezond, origineel en lekker eten.

portugal saudalicious portugal saudalicious

Ik heb een speciale band met Portugal. Dit komt doordat mijn moeder Portugees is. Ik ben van jongs af aan veel in Portugal geweest, waaraan ik héle fijne herinneringen heb. Het voelt voor mij als thuiskomen. Ik heb dan ook geluk dat mijn vriend ook helemaal weg is van dit land. Samen gaan we er nog vaak naartoe om familie/vrienden te bezoeken en nieuwe plekken te ontdekken. Naast de lieve mensen, het mooie landschap en het heerlijke klimaat, genieten we ook van het goede eten en de lekkere producten die ze er hebben. De manier van leven die wij hebben als we in Portugal zijn, probeer ik zo goed mogelijk ook hier, in Nederland, met minder mooi weer, drukkere dagen en meer verplichtingen, vast te houden.

portugal saudalicious portugal saudalicious

Ik hou van de Portugese keuken die ik zou beschrijven als puur, smaakvol, verrassend en veelzijdig. Door het koloniale verleden proef je ook vaak nog de Indiase smaken terug in de gerechten. Ondanks dat dit allemaal erg gezond klinkt, houden Portugezen ook erg van vlees, room en héél veel koolhydraten. Ik ben altijd op zoek naar de perfecte balans tussen optimaal genieten en goed voor jezelf zorgen. Dit zie je terug in mijn recepten, maar eigenlijk probeer ik dit toe te passen in alles wat ik doe! Dat is dan ook wat ik probeer over te brengen op social media.

Over Saudalicious

Saudalicious staat voor; Saudável (Portugees voor gezond) Saudades (Een onvertaalbaar Portugees woord voor de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde) en Delicious (Engels voor heerlijk).

Saudalicous is een weerspiegeling van mijn zoektocht naar de balans tussen optimaal genieten en goed voor jezelf zorgen. Hierbij laat ik me graag inspireren door de Portugese keuken én door de fijne, rustige sfeer en manier van leven die ik ervaar als ik in Portugal ben.

Je vindt op Saudalicious heerlijke, gezonde recepten, vaak met invloeden uit de Portugese keuken wat betreft ingrediënten, smaken of bereidingswijzen. Sommige recepten zijn gebaseerd op authentieke gerechten waarbij ik heb geëxperimenteerd met nieuwe combinaties en gezonde(re) vervangers. Ook probeer ik je te inspireren op het gebied van leefstijl, travel en mentale gezondheid.

Bom proveito!

amiais de baixo portugal

Agradece a / met dank aan:

  • Marina D’Avo, mijn achternichtje uit Portugal. Zij is grafisch designer en heeft mij geholpen met het logo! Leuk weetje: De azulejos (dat zijn de steentjes met patroontjes die je in de vis ziet) komen van een foto die zij een keer tijdens haar bezoek in Lissabon had gemaakt. Benieuwd naar haar portfolio? Neem dan hier een kijkje!
  • Dennis Verweij, mijn vriend met wie ik met veel plezier mijn passies deel en wie mij helpt met de website, het geduld opbrengt om te wachten met opeten van de gerechten totdat de foto is gemaakt en zich opoffert als proefkonijn!

Contactgegevens

  • Voor meer en bredere inspiratie voor gerechten, Portugal en/of lifestyle; volg Saudalicious ook op Facebook en Instagram!
  • E-mail, voor vragen of samenwerken: info@saudalicious.com

Close