Over mij

Over mij

In het kort:

 • Ik ben geboren in 1992, half Portugees, half Nederlands, in 2014 afgestudeerd als psycholoog en al jaren gelukkig samen met Dennis.
 • Werkzaam als psycholoog in de ouderenzorg, en sinds kort ook als ZZP’er: online stoppen-met-roken-coach en online soft-skills coach. En daarnaast founder en eigenaar van dit platform. 
 • Een passie voor lekker eten en gefascineerd door de kracht van een positieve mindset, voeding en een bewuste leefstijl op gezondheid en geluk.
 • Ik ervaar altijd een onbeschrijfelijk gevoel van “thuiskomen” zodra ik de grens van Portugal over ben.
 • Super dankbaar dat ik in 2019 één van mijn dromen heb waargemaakt: Een tweede huisje in Portugal.
 • De liefde voor Portugal, eten en een bewuste leefstijl in combinatie met de passie om anderen te helpen door te inspireren, vertaalden zich in 2018 naar “Saudalicious”.
 • Met liefde deel ik mijn lessen, inzichten en tips voor een gezonde en bewuste leefstijl. Dit zodat jij ook geïnspireerd raakt om bewuste keuzes te maken en om jouw eigen geluk op nummer één te zetten.
 • En dit alles met een “tranquilo”, positieve, Portugese vibe!

Iets uitgebreider:

Positieve gezondheid

Omdat mensen en hun gedrag mij altijd gefascineerd hebben, ben ik psychologie gaan studeren. Ik wilde vooral mensen helpen omdat ik altijd al sterk geloof in de kracht van onze gedachten, manier van leven en overtuigingen op ons welzijn. Uiteindelijk ben ik in de ouderenpsychologie terecht gekomen en houd ik me bezig met het behandelen van ouderen in het verpleeghuis met dementie en/of andere psychische problemen. Heel mooi werk! 

Ondertussen is mijn interesse naar “positieve gezondheid” en een holistische manier van denken over gezondheid sterk gegroeid. Want waarom helpen we doorgaans mensen pas op het moment dat er iets “mis” is? Deze manier van zorg leveren voelt voor mij soms als eindeloos dweilen, terwijl we het lek in het dak zouden moeten dichten.

Iedere dag lees of luister ik over onderwerpen als voeding, mindset, persoonlijke ontwikkeling, spiritualiteit, zelf-liefde en ga zo maar door. Stap voor stap pas ik stukjes hieruit die mij aanspreken toe in mijn eigen leven. Dit neem ik onbewust en bewust ook mee in mijn werk en contact met anderen. Saudalicious geeft mij de geweldige mogelijkheid om de weg die ik hierin bewandel met jou te delen. Want; hoe mooi zou het zijn als we allemaal ons eigen dak zó sterk kunnen maken dat er niet zo snel een lek kan ontstaan? En dat áls hij ontstaat, we deze tijdig herkennen – ook al als het nog niet regent. Waardoor we rustig de tijd kunnen nemen om hier aan te werken zodat er minder valt te dweilen op een regenachtige dag?

Portugal

Omdat mijn moeder in Portugal is geboren, kom ik van kleins af aan veel in Portugal. Hoe lang we er ook bleven, ik wilde nooit naar huis. Natuurlijk is vakantie altijd fijn, maar Portugal deed iets speciaals met me. Tot op de dag van vandaag. 

noord portugal lamero

We gingen altijd naar het dorp waar mijn moeder is geboren, en waar nu ook ons eigen huisje staat. In het prachtige, onontdekte binnenland. Op de één of andere manier voelt alsof alles op zijn plek valt als ik daar ben. Het klimaat, de natuur, de geweldige smaken, de mensen en de manier van leven die zij daar hebben; zo puur en ergens ook heel “simpel”. Mensen leven meer op straat, helpen elkaar, delen hun eten en bezittingen en ze plannen minder. Kan het niet vandaag? Dan doen we het toch morgen? Deze mentaliteit heeft me altijd geïnspireerd. En grappig genoeg heeft dit veel raakvlakken met alle theorieën, ideeën en onderzoeken die gaan over “gelukkiger” leven met minder stress. 

De liefde voor Portugal is altijd gebleven, en misschien wel versterkt, sinds ik deze passie mag delen met mijn vriend. Samen ontdekken we meer en meer van dit prachtige land; van Noord naar Zuid. We zoeken dan het liefst naar de mooiste onontdekte plekjes.

amiais de baixo portugal

Bewuste leefstijl

Wat is nou écht belangrijk in het leven? Een vraag die ik mezelf vaak stel. Volgens onderzoek worden wij als mensen veel gelukkiger van belevenissen en verbinding met anderen en onszelf dan van spullen of geld. Tja, om dat te weten hebben we natuurlijk helemaal geen onderzoek nodig.

Het begint in mijn ogen allemaal bij bewustzijn. Bewust zijn van wat voor jou belangrijk is. Waar jij energie van krijgt. Wat jou écht jou maakt en hoe je daar dichtbij kunt blijven. Maar ook bewust zijn van de consequenties van jouw gedrag op je eigen gezondheid, op anderen en ons klimaat. Het gaat erom hier uiteindelijk steeds bewuste keuzes in te maken. Ik ben er van overtuigd dat als wij bewuste keuzes vanuit liefde voor onszelf maken, we beter in ons vel zitten. En we daardoor automatisch ook liefdevoller zijn voor de mensen en de wereld om ons heen.

Concreet vertaalt zich dit voor mij goed voor mezelf zorgen. Dit begint bij ontspanning en geniet momentjes hoog op mijn prioriteiten lijstje zetten. Maar ook voldoende bewegen, lekker sporten, bewust connecties maken met anderen, mezelf blijven ontwikkelen en gezond en lekker eten. Vaak zijn dit dus hele gezonde keuzes, maar dit is niet per definitie het geval. Soms betekent het ook afwegingen maken en juist voor iets kiezen dat net iets minder “gezond” of “verstandig” is. Maar op dat moment wel fijn of belangrijk. Een keer lang uitslapen of iets minder gezond maar wel heel lekker eten. Zolang je de keus maar bewust maakt met oog op het grotere plaatje. En natuurlijk ben ik er nog niet. Ik ben er nog láng niet. En eigenlijk is er ook geen eindbestemming. Ik geloof dat een leefstijl een ongoing process is. 

Saudalicious

Mijn weg naar een bewuste leefstijl en mijn passie voor lekker eten en Portugal breng ik sinds 2018 samen op dit blog. Saudalicious staat voor; Saudável (Portugees voor gezond) Saudades (Een onvertaalbaar Portugees woord voor de mengeling van gevoelens van verlies, gemis, afstand en liefde) en Delicious.

Met liefde deel ik via dit platform mijn lessen, inzichten en tips voor een gezonde en bewuste leefstijl. Dit zodat jij ook geïnspireerd raakt om bewuste keuzes te maken en om jouw eigen geluk op nummer één te zetten. En dit alles met een “slow”, positieve, Portugese vibe!

Wat vind je op Saudalicious?

 • Recepten: Gezonde(re) recepten, vaak (maar niet altijd) met invloeden uit de Portugese keuken wat betreft ingrediënten, smaken of bereidingswijzen. Klik hier voor een overzicht van alle recepten.
 • Leefstijl: Artikelen met tips voor een bewuste leefstijl, artikelen over gezondheid, mindset, persoonlijke verhalen en reizen.
 • Portugal: Portugese inspiratie op het gebied van eten, verblijven, ontdekken en de taal.
 • Portugal in Nederland: Heb jij ook Saudades de Portugal? Of lijkt het je juist leuk om op een makkelijke en leuke manier kennis te maken met dit land? Op Saudalicious vind je overzichten en reviews van Portugese restaurants, shops en andere leuke Portugese belevenissen in ons kikkerlandje.

Agradece a / met dank aan:

 • Marina D’Avo, mijn achternichtje uit Portugal. Zij is grafisch designer en heeft mij geholpen met het logo!
 • Dennis Verweij, mijn vriend met wie ik met veel plezier mijn passies deel, wie het geduld opbrengt om te wachten met opeten van de gerechten totdat de foto is gemaakt, wie meegaat naar uitjes, en zich opoffert als proefkonijn!

Op de hoogte blijven?

Volg Saudalicious op Facebook, Instagram, Pinterest en/of LinkedIn!

Op Facebook vind je al mijn nieuwe artikel, vooral veel recepten en zo nu en dan wat andere tips over Portugal of leefstijl.

Op Instagram deel ik naast de nieuwe artikelen geregeld korte tips of inspiratie op het gebied van een bewuste leefstijl, lekker eten, mooie plekjes en fijne adresjes. Ook ben ik bijna dagelijks actief op instagram stories waarin ik je een inkijkje in mijn leven geef.

Schrijf je via de zijbalk in voor de nieuwsbrief en mis niks van wat er verschijnt op de website!

Samenwerken?

Ik ben beschikbaar voor receptontwikkeling, (food)fotografie, blogartikelen, social shares, winacties, reviews, gastblogs, vertaling, social media advies en beheer en meer content creatie voor op jouw platform of op Saudalicious. Kijk voor meer informatie en statistieken op mijn samenwerken pagina.

Populaire berichten

Portugese recepten: De lekkerste op een rij
Gezonde chocopasta maken zonder suiker (vegan)
Portugese Broodsoep met koriander | Sopa Alentejana
Met de auto naar Portugal tijdens corona?

Op vakantie naar Portugal?Booking.com