Geiten en koken met bloggers

Geiten en koken met bloggers

#geitenenkokenmetbloggers. Dat was de hashtag die we voor dit event gebruikten en die tegelijkertijd deze dag perfect samenvat!

Vorige week vrijdag werd ik door Debbie van Deb’s Bakery and Kitchen uitgenodigd voor mijn eerste “bloggersevent”. Wat we ook gingen doen, het leek me sowieso leuk om andere foodbloggers te ontmoeten, maar toen Debbie vertelde dat we een kijkje zouden nemen bij een geitenkaasfabriek – lees: dé geitenkaasfabriek van Bettine – was ik dubbel en dwars overtuigd. Het zal je misschien niet ontgaan zijn dat ik dol ben op geitenkaas. Hoewel ik vooral van (geiten)kaas houd met een iets meer uitgesproken smaak, maak ik ook geregeld recepten met de bekende en mildere geitenkaas van Bettine!

Geiten en lammetjes op de boerderij

Ik stapte die ochtend in mijn auto op weg naar Etten-Leur. De eerste stop was de geitenboerderij. Aangekomen bij de boerderij Melkveehouderij de Hoon, maakte ik kennis met de andere bloggers. We kregen leuke plastic overschoenen aan en gingen met deze gezellige groep op pad om meer te weten te komen over het verzorgen en het melken van de geiten. Want daar begint het tenslotte allemaal mee als we het over geitenkaas hebben!

Geitenboerderij foto Bettine - Anniepannie
foto door Bettinehoeve

Boer Jasper liet ons zien waar de lammetjes – ik heb echt even moeten googlen of je een pasgeboren geit ook echt zo noemt 🙂 – worden geboren. Hierna kwamen we binnen in een héle grote schuur vol met rondspringende, superschattige geitjes. Energie om jaloers op te worden! Hier hebben we met z’n allen wel even wat tijd doorgebracht. De geitjes waren lastig goed vast te leggen omdat ze zó beweeglijk waren. Eentje sprong zelfs zo hoog dat hij op de andere geitjes terecht kwam. Ze waren niet zo makkelijk te aaien, want zodra je je hand uitstak wilden ze eraan sabbelen. Wat een leuke, grappige beestjes.

geit

geitenkaasfabriek

Hierna komen we op de plaats waar de geiten worden gemolken. Jasper legde uit dat de geiten snel leren wat ze hiervoor moeten doen. De slangen worden allemaal met de hand bij de geitjes aangebracht, wat eigenlijk nog best wel snel gaat. Tot slot komen we bij de stallen waar de wat oudere geitjes te zien zijn. Nóg zoveel geiten! Gelukkig hebben ze wel genoeg ruimte om lekker te kunnen lopen. Ondanks het aantal geiten dat we gezien hebben, vertelde boer Jasper dat hij het zou merken zodra er geiten bijvoorbeeld zouden worden omgeruild en gaf hij ook aan zelfs een lievelingsgeit te hebben.

geitenkaasfabriek

Lunchen met… geitenkaas!

Na afscheid genomen te hebben van de geitjes reden we naar onze volgende bestemming: De Bettinehoeve. Er stond een heerlijk kaasplankje mét Bettine geitenkaas in alle soorten ons op te wachten. En die werd dan ook goed benut. Dat is het voordeel van op stap zijn met foodbloggers; niemand die zich inhoudt met eten 🙂 Ook had Debbie nog iets lekkers gebakken.

geitenkaasfabriek

Die bijgetankte energie kwam goed van pas; want het was tijd om de lunch klaar te maken! Natuurlijk hoort er bij een foodbloggers uitje ook dat je zelf aan de slag gaat met eten. Debbie had gezorgd voor de heerlijkste recepten. De lunch werd mede mogelijk gemaakt door Tante Fanny en natuurlijk Bettine zelf. Ik nam de courgette quiche voor mijn rekening en om mij heen werd het ene na het andere lekkere recept gemaakt; van salades, tot pizzas en van bladerdeeghapjes tot quiches dus! Geweldig om te zien hoe iedereen zijn steentje bijdroeg en hoe snel we al dat lekkers op tafel getoverd hadden.

geitenkaasfabriek
foto door Bettinehoeve

Na de nodige foto’s die van het eten gemaakt werden, konden we aanvallen. Door de gezelligheid en het lekkere eten ben ik zelfs mijn eigen creatie vergeten te fotograferen. Misschien geloven jullie zo ook wel gewoon dat hij mooi én lekker was 😉

geitenkaasfabriek
foto door Bettinehoeve

Geitenkaasfabriek

Voldaan van de lunch, kregen we natuurlijk ook nog een rondleiding door de Bettine geitenkaasfabriek. Sieraden af, heerlijke plastic outfits aan en door de desinfectiepoortjes dan maar! Xander liet ons het ontwikkelingsproces van verschillende soorten kaasjes zien. Leuk en interessant om te zien hoe die bekende ronde kaasjes nou eigenlijk gemaakt worden en hoe bijvoorbeeld ook het rijpingproces van het “schimmelrandje” in zijn werk gaat.

geitenkaasfabriek

Voldaan en dankbaar

Na de rondleiding stonden er nog maar liefst twee g(f)oodiebags op ons te wachten. Deze zaten vol met… je raadt het nooit; geitenkaas én tante Fanny degen, maar ook met een hele fijne mes, deegschraper en leuke theedoek van Dok cookware, lekkere ingrediënten van Bouwhuis baktotaal en een leuk boek over geiten van Bijzondere smaken.

Alsof dat nog niet genoeg was mochten we ook nog onze eigen geitenkaasjes in spek rollen! Na even goed afgekeken te hebben moest ik natuurlijk ook een poging wagen. Deze lekkere zelf gerolde en ingepakte kaasjes gingen mee in de goodiebag!

geitenkaasfabriek
foto door Bettine

Ik ben dus natuurlijk al lekker bezig geweest met wat recepten zoals bijvoorbeeld deze soep met geitenkaasballetjes. De rest volgt snel!

Het was een super leuke, grappige en interessante middag die tot in de puntjes verzorgd was door Debbie en Bettine! Sinds die middag eet ik mijn geitenkaasjes zelfs met nóg iets meer smaak! Heel veel dank!

geitenkaasfabriek
foto door Bettinehoeve

2 Replies to “Geiten en koken met bloggers”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.

Populaire berichten

Portugese recepten: De lekkerste op een rij
Gezonde chocopasta maken zonder suiker (vegan)
Portugese Broodsoep met koriander | Sopa Alentejana
Met de auto naar Portugal tijdens corona?

Op vakantie naar Portugal?Booking.com